När kommer solen?

Är det någon mer än jag som har varit så trött på det svenska vädret under våren och försommaren? Det känns knappt som att det har varit vår över huvud taget, men snart kommer förhoppningsvis solen som då är här för att stanna hela sommaren – eller vad tror ni andra?

Det har varit en kall, men torr, vår i de flesta delarna av Sverige detta år. Under maj blev det äntligen varmare – så pass att man kunde ta med sig filten ut och sola lite. Den senaste tiden har vädret återigen skiftat mellan sol och värme samt regn och blåst. Jag tycker att det börjar kännas som att vi har tagit ett ordentligt kliv in i sommarvädret, men man vet ju aldrig med det svenska vädret. De senaste dagarna har jag i alla fall läst i tidningar och på internet att det spås bli en varm sommar trots allt, men det känns som detta kan ändras från dag till dag ibland. Tänk om man kunde se in i framtiden så man fick reda på hur det verkligen kommer att bli!

Tips för regniga dagar

Nu hoppas jag såklart på en varm sommar, men lite regn behövs ju också. Mitt bästa tips för regniga dagar under semestern är att pyssla och ordna bland grejerna i hemmet. Om det fortfarande är varmt ute tycker jag också om att öppna upp fönstret så mycket det går utan att det regnar in, lägga mig i soffan och läsa en bok. Till det äter jag gärna jordgubbar, nektarin eller andra somriga frukter och bär. Man får helt enkelt göra det bästa av alla situationer – så försöker i alla fall jag att tänka när det regnar.

sommar